Bel me voor een afspraak...

Vul uw naam en telefoonnummer in...

Skischoenen kopen bij De Skiwinkel Hoofddorp

Wij nemen de tijd om de best passende skischoenen te vinden. Omdat dit soms een langere periode in beslag kan nemen adviseren wij uiterlijk 2 á 3 weken voor dat je op vakantie gaat een afspraak bij ons te maken. Uiteraard kan het ook op korte termijn, de service en garantie blijven dan hetzelfde.

Wat zijn dan de best passende skischoenen”? De skischoenen die betreft maat, model en niveau bij jouw voeten passen. Wij bekijken de voeten, luisteren naar wat de klant wil en geven dan advies. Reken er daarom op dat een eerste afspraak 1 tot 1,5 uur in beslag kan nemen. In het seizoen kan het erg druk zijn. Maak daarom in oktober al een afspraak, dan heb je alle tijd om ze te testen. Bovendien heb je dan de meeste keuze!


"Skischoenen zijn best lastig in aanschaf"


Skischoenen zijn niet de meest makkelijke schoenen voor de voeten. De bewegingen van de voet tijdens skiën (kanten en druk zetten) in een stugge skischoen is een lastige combinatie. Tenzij je een skischoen én inlegzool hebt die bij je past. Skischoenen worden vaak te groot gekocht, waardoor veel problemen kunnen ontstaan. Bij een skischoen specialist is er voldoende kennis om de juiste skischoenen aan te meten. Je betaalt niet meer voor een paar skischoenen maar je weet wel zeker dat de keuze is gebaseerd op welke skischoenen voor jou geschikt zijn. Je kunt er zeker van zijn dat je skischoenen goed zijn en je de aankomende jaren er plezier van zult hebben. Bij ons heb je de keuze uit ongeveer 15 verschillende modellen in je maat. Wij werken in de breedte én de diepte, omdat voeten nooit hetzelfde zijn. We verkopen skischoenen in schoenmaat 24 tm 53!


Last van pijnlijke voeten tijdens skiën?

Herken je een probleem zoals brandende voeten, pijnlijke voetzool, tintelende tenen, drukpunten, pijn in de kuit, slippen in je schoen.... Dit zijn maar een paar voorbeelden van de vele problemen die je kunt hebben in skischoenen. Door onze sportpodologische kennis weten we vaak de oorzaak of we maken een voet afdruk waardoor we een betere analyse kunnen maken.

Heb jij klachten? Begin dan nog eerder met het aankoop proces. Soms moeten skischoenen nog aangepast worden.
Voor de klanten die de skischoenen willen testen is er bij ons de mogelijkheid onder professionele begeleiding van skileraar/lerares tegen gereduceerd tarief skilessen te boeken bij Skicentrum Hoofddorp.

Internet/ webshop /marktplaats?

Als wij na een passessie de beste skischoenen hebben gevonden die fijn zijn is het makkelijk de skischoenen op te zoeken op internet waar ze soms goedkoper zijn en ons hiermee te confronteren. Bedenk dan dat wij al 1-1,5 uur samen bezig zijn om uit alle skischoenen de best passende voor jou te vinden.

Wil je toch met korting kopen, dan hebben wij daar ook de oplossing voor, kijk voor de tarieven bij prijslijst

  • opmeten en advies inclusief passen van skischoenen
  • opmeten en advies zonder passen van skischoenen
  • op maat maken van skischoenen die ergens anders zijn gekocht
  • insoles maken bij jouw huidige skischoenen
  • koop bij ons tijdens de 2ehandsbeurs, dan krijg je advies en betaal je daar niets voor
  • koop bij ons in de uitverkoop periode, die is van 2 september 2019 tm 30 september 2019 en van 1 aprl 2020 tm 12 april 2020 (geen korting op  nieuwe modellen en zonder bijlevering skischoentas)

Skischoenen kun jet het beste eerst passen zodat je het juiste model (stijfheid, volume) en de juiste maat (lengte en breedte) kiest. Daarnaast moet er meestal nog gesleuteld worden aan de skischoenen en kunnen wij je leren hoe je je skischoenen moet afstellen.

Wij staan niet negatief over gebruik van 2ehands ski materialen. Daarom organiseren wij 2x per jaar een grote 2ehandswintersportbeurs. Dan verhandelen wij (onder andere) 2ehands skischoenen voor onze klanten voor jong en oud. Ook dan geven wij een goed advies dus indien je liever 2ehands koopt, kom dan naar onze beurs. Dit is ook heel handig voor kinderen in de groei! Heb je een miskoop gedaan, verkoop dan die skischoenen tijdens de beurs.

Heb je wel je aankoop via internet gedaan en wil je alsnog geholpen worden? Dan ben je bij ons van harte welkom!

Op onze prijslijst vind je alle mogelijkheden mbt jouw huidige skischoenen

Verkeerde keuze gemaakt?
Indien je bij ons skischoenen hebt gekocht en die zijn op vakantie toch tegen gevallen kun je uiteraard bij ons terug komen. Wij verrekenen dan een huurprijs en ruilen de skischoenen dan in voor nieuwe. De huurprijs is dan maximaal 30% van de betaalde prijs, afhankelijk van de omstandigheden en hoe de skischoenen eruit zien. Het overige deel heb je direct als korting op je nieuwe skischoenen. Om te voorkomen dat je skischoenen toch niet goed blijken, adviseren wij om tijd te steken in het verkoopproces en adviseren wij altijd er in Nederland al een keer op te skiën. Tijdens het verkoopproces kun je wel meerdere modellen uit proberen op de indoor skibaan.

Heb je skischoenen gekocht en uitgeprobeerd, maar breng je ze met een andere reden terug dan rekenen wij € 35,00 voor opmeten en pasproces.


Zolen!


Skischoenen worden zonder goede inlegzool geproduceerd: de fabrikant gaat ervanuit dat je zelf zorg draagt voor de juiste inlegzolen. Een goed passende zool zorgt voor de juiste ondersteuning van de voet. Skischoenen zonder zolen is vragen om problemen. Wij bekijken welke inlegzool het beste bij je past: op maat gemaakte (customized) zolen of standaard zolen. Een aangepaste inleg zool zorgt voor optimale verbinding tussen de voet en de skischoenen. De zool verhoogt de stabiliteit en sportcomfort. Voeten zijn nooit hetzelfde en zelfs bij één persoon verschillen de linker- en de rechtervoet. Customized zolen bieden dus een goede oplossing.

Sidas zolen

Bij customized zolen worden in deze een speciale oven opgewarmd terwijl de klant op speciale siliconenkussen staat. Door de lucht uit de kussens te halen krijg je een perfecte voetafdruk. De verwarmde zolen worden in deze afdruk gelegd en de klant gaat erop staan, zodat er een 100% perfecte pasvorm ontstaat. We werken met customized zolen van Sidas. Meer informatie vind je op www.sidassports.com

                               Sidas zooltjes                                        IMG 6580

Superfeet zolen


Superfeet heeft zowel standaard inlegzolen als customized zolen. Deze worden onbelast vervaardigd. Voor meer informatie kun je kijken op www.superfeet.nl
Wij verzorgen ook zolen van Superfeet en Sidas voor de dynamische voet (dus geschikt voor andere sporten zoals hardlopen, tennis, hockey, voetbal etc.). Zolen zorgen voor verlichting van de druk op de voeten. Het is een investering die zich terugbetaalt in sport plezier.

                               

                 superfeet fitpod        Superfeet Fitpod: onbelaste zolen makenpdp custom black v1 3

Bootfitting


Bootfitting is een specialisatie die bestaat uit het aanpassen, op maat maken en aanmeten van skischoenen.
Door nieuwe technologieën is het al een tijdje mogelijk om de buitenschaal van skischoenen te vervormen. Ideaal indien skischoenen nét niet goed genoeg zitten. Je kunt ook last hebben van uitstekende botjes, drukpunten, hallux valgus etc. Er zijn verschillende manieren om skischoenen aan te passen en een veel gebruikte technologie is het zogenaamde “afbakken” van de buitenschaal.

Uiteraard kunnen wij ook skischoenen bewerken die niet in een oven gaan.


“Bakken” van de skischoenen
Wij werken met (dmv de skischoenen in een oven verwarmen) custom shell skischoenen van SALOMON, ATOMIC, FISCHER EN HEAD. Het aanpassen van deze skischoenen zit bij de verkoopprijs inbegrepen. Indien de skischoenen een 2e keer aangepast moeten worden, rekenen wij geen extra kosten.


“Afbak systemen”
Fischer skischoenen kunnen wij aanpassen aan de voeten dmv vacumeren. Terwijl de klant zit met de skischoenen aan worden de schoenen verwarmt door speciale Fischer verwarmingselementen. Indien de skischoenen volledig verwarmd zijn zorgen dezelfde vacuumzakken voor compressie waardoor het materiaal om de voet heen gevacumeerd wordt.

                 IMG 4653 003                     IMG 4655 002

                               Fischer vacuum: aanpassen van de buitenschaal

De skischoenen van Head, Salomon, Atomic worden belast gevormd. De skischoenen worden in een oven geplaatst en gedurende 10 minuten verwarmd. Als de skischoenen warm zijn gaat de klant erin staat en laten we de skischoenen afkoelen op de vorm van de voet. Zo kunnen drukpunten uit skischoenen worden gehaald, of een breedte aanpassing worden gedaan.
Ons assortiment skischoenen is zo opgebouwd dat wij voor alle type voeten de juiste modellen hebben.

Aanpassen binnen schoenen
.
De meeste binnen schoenen bevatten foam die dmv verwarmen en aantrekken aanpast aan de vorm van de voeten en onderbenen. We kunnen heel wat aan de binnenschoenen aanpassen zodat sommige pijnpunten in skischoenen verdwijnen, want het probleem zit niet altijd in de buitenschaal.

Sommige binnenschoenen hebben speciale aanpassing systemen. Bijvoorbeeld: binnen schoenen van Nordica hebben kurk rondom de enkels. Door de binnen schoen in de oven te verwarmen wordt deze zacht. De klant trekt de warme binnen schoenen aan en deze zal zich vormen naar de enkels. Head heeft


Plaatsen van hakjes


Hakverhoging plaatsen we bij mensen met lage dorsale voetflexie (de voetzool naar omhoog bewegen is beperkt). Dit kan ontstaan door verkorte achillespees. Verkorte achillespees ontstaat wel door een zittend beroep of door veelvuldig op hakken te lopen.


Uitdeuken: Punching & Grinding


Bij deze handeling wordt de schaal van de skischoenen op een bepaalde plek uit te deuken. Hierdoor neemt de druk af op een gevoelige pek. Dit doen we bij bijvoorbeeld Hallux Valgus (scheefgroei van de grote teen), enkelknobbel of uitstekend hielbot.

Foamstukken (padding)

Padding lijmen we aan de binnenkant van de binnenschoen om gippen en/of glijden te voorkomen.


Cuff stretching


Dit is het verruimen van de schacht/uitgang van de skischoenen. Ideale techniek om skischoenen aan te passen in geval van stevige kuiten.


Bootboard modificatie


Deze techniek wordt gebruikt om de bootboard aan te passen op de slijpmachine. Hierdoor kan er oa meer ruimte gecreëerd worden bij de gevoelige wreef. Het kan ook worden verhoogd voor volumevermindering.


Binnen schoen vervangen


Het is mogelijk om binnen schoenen te vervangen. Dit is een mogelijkheid indien de buitenschaal helemaal geschikt is voor je.
Vaak krijgen wij die vraag voor skischoenen die het niet meer waard zijn. Hou er rekening mee dat buitenschalen ouder dan 10 jaar aan vervanging toe zijn ivm materiaalmoeheid. Er is dan een risico dat delen van de schaal afbreken wat gevaarlijke situaties op kan leveren. Voor deze skischoenen heeft het dan ook geen zin om binnen schoenen te vervangen.


Foamen


Foamen van binnen schoenen is heel interessant bij extreme afwijkingen. Het is echter duur en niet altijd nodig met het juiste advies van de huidige collectie skischoenen.

Skischoen maten


Koop je een verkeerde maat? Dan kun je je ski's niet goed aansturen. Je voet gaat zoeken in de skischoen naar grip en je hebt zelf het idee stuurloos te zijn. Sommigen denken zelfs dat de ski's niet goed onderhouden zijn terwijl de reden van het niet kunnen sturen is dat de skischoenen te groot zijn. Helaas doet men vaak een (impuls) aankoop omdat de skischoenen "zo lekker zitten" of "zo lekker goedkoop zijn". En als je in een winkel een skischoen aantrekt en deze niet lekker zit, wordt er vaak maar een maatje groter gepakt.
Indien je skischoenen te groot zijn kan een gevolg zijn dat de skibinding niet op tijd uit gaat. Ook kan je lijf om je enkel draaien in de skischoen alvorens er beweging in de skischoen (en dus binding) komt. Hierdoor ontstaan heel veel blessures (spilbreuk enkel, gescheurde/verrekte ligamenten). Kortom, een heel belangrijke reden om je skischoenen goed aan te laten meten, ongeacht welk niveau je skiet en hoe vaak je skiet.


Koude voeten?


Als je extreem last hebt van koude voeten hebben wij een oplossing. Wij werken met thermic zolen die we op elke zool aan kunnen passen. Deze aanpassing is alleen ervoor zorgen dat je warme voeten houdt. Tijdens skiën bewegen de voeten te weinig om echt op te kunnen warmen. Maar de oorzaak van koude voeten is niet echt makkelijk te verklaren. Het heeft soms ook te maken met een verslechterde bloedcirculatie of met factoren als hormonen. Het komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Het dragen van te smalle of te kleine schoenen is een oorzaak. Ook lang in dezelfde houding staan of zitten. Wist je dat roken ook een veroorzaker is? Een aangepaste zool draagt bij aan een betere doorbloeding van de voeten.


Wij hopen dat deze informatie je ervan heeft kunnen overtuigen dat skischoenen kopen even iets anders is dan een nieuw paar gympjes kopen en dat je dit veel beter bij een specialist kunt doen dan impulsief ergens waar je niet zeker weet dat zij er genoeg verstand van hebben.


Afspraak
Wij werken buiten de vaste openingstijden alleen nog maar op afspraak. Voor een afspraak mail je naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel/app/sms naar 06-41226161

Deel deze pagina :-)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn