Skiën zonder pijn.

Last van pijnlijke voeten tijdens skiën?

Herken je een probleem zoals brandende voeten, pijnlijke voetzool, tintelende tenen, drukpunten, pijn in de kuit, slippen in je schoen…. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de vele problemen die je kunt hebben in skischoenen. Met onze sportpodologische kennis analyseren wij samen het probleem en geven je advies over de goede oplossing.

Onze Skiwinkel is gespecialiseerd in bootfitting. Oftewel ski- en board en ander schoeisel aanpassen aan jouw voeten. Want iedere voet is anders. Een maatwerk schoen voorkomt pijnlijke voeten, tintelende tenen, kuitkramp, vermoeidheid en blessures. Maar zorgt bovenal voor plezier in je sport!

Skiwinkel-Hoofddorp_voetmassage
uitlijnen

Inlegzolen

Naast bootfitting zijn we ook inlegzool specialist. Een op maat gemaakte zool zorgt voor de juiste ondersteuning van de voet. Dit voorkomt vermoeidheid en zorgt voor optimale verbinding tussen de voet en de schoen en verbetert de pasvorm. De zool verhoogt de stabiliteit van de voeten waardoor er minder drukplekken ontstaan én een betere schokbreking.

Skischoenen met een goed passende inlegzool verminderen de kans op problemen en blessures. We maken zolen op maat voor alle soorten schoenen, dus naast ski- en boardschoenen kunnen we ook dagelijkse- en/of sportschoenen aanpassen!

Over ons

Met onze sportpodologische kennis van voeten onderscheiden wij ons van andere skischoenverkopers. Als skischoen specialist nemen wij graag de tijd om de best passende skischoenen te vinden. Wat zijn dan de best passende skischoenen? De skischoenen die betreft maat, model en niveau bij jouw voeten passen.

We verkopen skischoenen in schoenmaat 26 tm 53. Het assortiment is opgebouwd uit modellen geschikt voor brede en smalle voeten, hoge en lage wreef en verschillende posturen (lage kuitinzet, smalle kuiten).

We bekijken voeten, luisteren naar jouw wensen en vertellen dan welke skischoenen het beste bij je voeten passen.

“Skischoenen zijn best lastig in aanschaf”

Skischoenen zijn niet de meest makkelijke schoenen voor de voeten. De solide bouwwijze is noodzakelijk om het de skiër mogelijk te maken van richting te veranderen, te carven en het tempo te beheersen. Ze zorgen ervoor dat de skiër met de skibinding verbonden is. Goed passende skischoenen beschermen tegen fracturen, scherpe skikanten en tegen kou en vocht. De bewegingen van de voet tijdens skiën (kanten en druk zetten) in een stugge skischoen is een lastige combinatie. Dat kan problemen aan de voeten geven.

Skischoenen worden vaak te groot gekocht. Hierdoor is er teveel ruimte in de skischoenen waardoor de voeten kunnen bewegen zonder dat het invloed heeft op de skischoenen. Dit kost veel kracht en de voet verkrampt om balans te kunnen hebben. Er is ook geen direct gevolg van de ski beweging die de skiër maakt: je wilt direct respons waardoor de juiste krachten overgebracht worden op de ski’s.

Samenwerking

We analyseren en meten niet alleen de voeten, maar kijken ook naar de stand van knieën en heupen. Indien er bepaalde fysieke problemen zijn, werken wij ook samen met de gezondheidszorg (sportpodotherapie/sportfysiotherapie).

Wat je nog moet weten….

Skischoenen kopen op internet/ webshop /marktplaats? Liever niet! Skischoenen moet je  kunnen passen zodat je weet dat ze bij je passen (lengte, breedte, hoogte en flex).

2e Hands skischoenen kopen? Er staat veel oude meuk op 2ehands verkoop sites waar hoge prijzen voor gevraagd wordt. Vaak zijn er geen slechte bedoelingen, maar skischoenen / ski’s ouder dan ongeveer 10 jaar zijn ongeschikt. Weekmakers lossen op waardoor het kunststof breekbaar wordt. We adviseren dan ook niet materialen te kopen die ouder zijn dan 10 jaar, ongeacht hoeveel ze zijn gebruikt.

Wij keuren 2ehands materialen niet af, mits het aan de veiligheidseisen voldoet. We organiseren 2ehandsbeurzen zodat 2ehands materiaal een 2e kans krijgt.

Heb je je aankoop via internet gedaan en wil je alsnog geholpen worden? Ook dan ben je bij ons van harte welkom! Op onze site vind je een prijslijst en mogelijkheden m.b.t. bootfitting.

Tenslotte; maak een afspraak!

Staat er geen geschikte tijd in de agenda? Stuur ons dan een berichtje, dan proberen we ons aan te passen.

Kom je skischoenen passen, draag dan een makkelijke broek die boven de knieën gerold kan worden, of neem een korte broek mee. Vergeet je skisokken niet en als je eigen ski’s hebt, neem ze dan mee, wij stellen dan meteen de binding even voor je af.

Op zoek naar nieuwe skischoenen?

Koop je schoenen tijdig voor de geplande skivakantie of skilessen. Soms moeten skischoenen nog aangepast worden, dat kost tijd. En als de skischoenen een kleine aanpassing nodig hebben is het zonde om dat niet voor je vakantie te regelen.

Voor klanten die de skischoenen willen testen is er mogelijkheid onder professionele begeleiding van een skileraar/lerares tegen gereduceerd tarief skilessen te boeken. Je kunt gebruik maken van lessen met video analyse, met een betere skitechniek heb je ook minder kans op pijn aan je voeten.

Waarom wij niet met een 3D scanner werken

Deze moderne en technische manier van meten voegt voor ons niets toe aan de wijze waarop wij de voeten meten én bekijken. Het is een handig instrument als je in korte tijd advies wilt geven. Het meet de lengte en breedte en volume, maar bekijkt de voeten niet.

Wij onderzoeken de voeten en kijken bijvoorbeeld ook naar de flexibiliteit, stand tov knie en heup, voorvoetdruk en pijnlijke plekjes.