LET GOED OP DE OPENINGSTIJDEN VOOR BRENGEN/HALEN ONDERHOUD

Met goed onderhouden ski’s of snowboards wordt wintersporten een stuk leuker én veiliger. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Dus laat je materiaal op tijd waxen, (kanten) slijpen en checken op afwijkingen, breuken, scheuren, losse schroeven en slechte bindingen. Goed om te weten dat we al het onderhoud zelf uitvoeren op onze eigen, professionele machines. Tegen aantrekkelijke tarieven.

.

Onder je ski’s / snowboard ontstaat een soort waterfilm. De groeven, ofwel structuur, in het belag zorgen voor de afvoer van het water. Daarom is een structuur belangrijk. Wij kunnen verschillende structuren slijpen.

Tijdens een grote beurt worden krassen en gaten in het belag gevuld met polyethyleen. Een reparatie houdt in dat het belag wordt uit gestanst en vervangen wordt door een precies passend nieuw stuk belag.

reichmann-foto
csm_Basisworkshop_2019_Homepage_2_b95114c70d

Roest verwijderen kan in de meeste gevallen wel. Als je materiaal te vochtig worden weg gezet en tegen elkaar is er een kans dat er roest vorming in het staal is. Er zitten extra kosten aan het verwijderen van veel roest. Wij beoordelen dit als we het materiaal inboeken.

Ga je je ski’s of snowboard opruimen na de vakantie? Je kunt ze direct brengen voor een onderhoudsbeurt. Kiesje ervoor ze op te bergen: maak ze dan goed droog. Het beste bewaar je ze hangend naast elkaar op beugels, met de bindingen naar beneden. Of op een niet vochtige plek. Haal ze wel uit elkaar en laat ze nooit in een skitas zitten.